Petanque

Velkommen til Petanque

Petanqueafdelingen spiller på idrætspladsen mandag aften kl. 18.30 (indtil 15. sept. hvor der spilles kl. 10.00) og onsdag kl. 10.00. Vi spiller året rundt, såfremt vejret tillader det. Vi deltager i denne tid i en 4-byturnering med deltagelse af Auning, Ebeltoft, Ryomgård og Øster Alling. Vi vandt turneringen sidste år. Desværre må vi allerede nu konstatere at vi ikke kan leve op til det i år, hvor vi i skrivende stund indtager en 3. plads, førend sidste spille runde, der finder sted i Øster Alling onsdag den 10. august. Onsdag den 27. august afsluttes der i Ebeltoft, med en lille hyggeturnering og efterfølgende smørrebrød, præmieoverrækkelse og kammeratlig hygge. Hver 4 møder med et hold på 8 og vi hygger os med stort H, når vi mødes. Det er Ældre Sagen i Ebeltoft der står for arrangementet.


Vi deltog med et 4 mands m/k hold i DGI’s forårsturnering. Vi mødte KVIK Ramten, IF Midtdjurs og Rodskov. Ketty Rasmussen, Niels Erik Johansen, Bjarne Sørensen Svend Aage Simonsen og Edith Pedersen repræsenterede Øster Alling. De vandt 14 kampe og tabte 10. Dette betød at de avancerede til A rækken, da slutkampene blev afviklet i Hasselager. På trods af den større modstand de mødte her blev de nr. 9 ud af 14 hold, idet de vandt 6 kampe spillede 1 uafgjort og tabte 3. Et ganske godt resultat. Der afvikles rundt omkring petanquestævner forår, sommer og efterår. I flere af disse stævner har der været deltagelse af spillere fra Øster Alling. Det skal understreges at, da flertallet af de 27 medlemmer er pensionister eller efterlønnere, har vi lagt ambitionerne bag os. Så afdelingens væsentlige formål er at fungere som et socialt samlingssted, hvor man kan komme og fornøje sig med petanquespillet. Det kræver ikke nogen forudgående kendskab til spillet for at være med. Så hvis du skulle have lyst til at være med, skal du blot møde frem mandag eller onsdag. Det koster ikke ret meget 300 kr. for et helårskontingent og det halve for sommerhalvåret, der går fra 15. april til 15. sept.

selvbetjening

selvbetjeningen

Nyt fra petanque

Onsdag den 1. november kl. 10 var petanquebanerne befolket med 16 spillere. Siden 15. september er vi startet på vintersæsonen, som strækker sig til 15. april 2018.

Petanque billede hjemmesiden

Afhængig af vejret spiller vi petanque, hele vinteren igennem, mandag og onsdag kl. 10-12. Hva’ så hvis det bliver snevejr og frost, spørger den nysgerrige? Dertil er at svare, at erfaringsmæssigt skal det fryse meget og være veritabel snestorm, hvis petanquefolket overgiver sig og ikke spiller. De seneste vintre er det kun ganske få gange, at vi har måttet aflyse, og det har som regel været ved stærk regn. Så er det jo også sådan at vi har et lunt petanquehus at gå ind i og hygge os efter spillet. Vi er i snit en 12-16 stykker, der spiller om vinteren. Skulle der være nogle, der efter at have læst dette, har fået lyst til at spille petanque, er de hjertelig velkommen. Man skal blot møde op. Kugler har vi, så det behøver du ikke at anskaffe i første omgang. Vi slutter 2017 af med en julefrokost i klubhuset den 29. november, hvor også onsdagsklubben deltager.