Petanque

Velkommen til Petanque

Petanqueafdelingen spiller på idrætspladsen mandag aften kl. 18.30 (indtil 15. sept. hvor der spilles kl. 10.00) og onsdag kl. 10.00. Vi spiller året rundt, såfremt vejret tillader det.

Maj 2021:

Mandag den 10. maj havde vi i petanqueafdelingen endelig en aften, hvor vi ikke behøvede at have tykke jakker på. Det var en af de lune og stille forårsaftener som vi har længtes sådan efter. Begrænset af coronarestriktionerne har vi slæbt os igennem vinteren. Vort dejlige klublokale har vi ikke kunne være i. Men nu lysner det. Nu kan alle medlemmerne deltage i spillet på banerne idet forsamlingsloftet er hævet til 25 og snart endnu højere. En stor del af medlemmerne er efterhånden blevet vaccineret. Så normale tilstande er til at se forude. Vi var inviteret med til årets 5 byturnering med deltagere fra Ebeltoft, Ryomgård, Auning, Bønnerup. Desværre var der ikke tilstrækkelig med petanquespillere der ville deltage, så vi har måttet sende afbud. Vi fortsætter med at spille på anlægget mandage kl. 18.30 og onsdag kl. 10. Vi har indkøbt stenmel til at sprede på anlægget, så vore baner kommer i endnu bedre stand. Hvis du er interesseret i at prøve at spille petanque, skal du bare møde op. Vi har kugler du kan spille med, så du behøver ikke at investere i udstyr fra første dag.


September 2020:

Årets 5 byturnering afsluttedes den 18. september med et stævne i Ebeltoft, som afsluttedes med smørrebrød og hyggeligt samvær, herunder uddeling præmier. Som bekendt startede turneringen 24. april i Auning. Hen over sommeren afvikledes turneringen i henholdsvis Øster Alling, Ryomgård, Bønnerup og Ebeltoft. Vi var enige om at alle der ønskede at deltage i turneringen, skulle have mulighed for det. Dette betød at en stor del af afdelingens medlemmer fik mulighed for at deltage i nogle af stævnerne. Vi vægtede altså det sociale højere, end at stille med det stærkeste hold. Lad det være sagt med det samme, vi blev ikke nr. 1! men måtte nøjes med en 4. plads. Der er plads til forbedringer til næste år! Vi har oplevet den glæde at der efter sommerferien er kommet nye medlemmer til. Det er vi meget glade for, og vi byder dem hjertelig velkommen. Men vi har ikke lukket for tilgangen!

Det kræver ikke nogen forudgående kendskab til spillet for at være med. Så hvis du skulle have lyst til at være med, skal du blot møde frem mandag eller onsdag. Det koster ikke ret meget 300 kr. for et helårskontingent og det halve for sommerhalvåret, der går fra 15. april til 15. sept.

selvbetjening
selvbetjeningen
Petanque billede hjemmesiden

Afhængig af vejret spiller vi petanque, hele vinteren igennem, mandag og onsdag kl. 10-12. Hva’ så hvis det bliver snevejr og frost, spørger den nysgerrige? Dertil er at svare, at erfaringsmæssigt skal det fryse meget og være veritabel snestorm, hvis petanquefolket overgiver sig og ikke spiller. De seneste vintre er det kun ganske få gange, at vi har måttet aflyse, og det har som regel været ved stærk regn. Så er det jo også sådan at vi har et lunt petanquehus at gå ind i og hygge os efter spillet. Vi er i snit en 12-16 stykker, der spiller om vinteren. Skulle der være nogle, der efter at have læst dette, har fået lyst til at spille petanque, er de hjertelig velkommen. Man skal blot møde op. Kugler har vi, så det behøver du ikke at anskaffe i første omgang.